

Descriere
Ce alegem pentru protectia suprafetelor din casa sau curte
NANOTEHNOLOGIE, TEFLON sau RASINI SILICONICE ?
De multe ori, dorind sa cumpar un impermeabilizant sau vopsea pentru protectia suprafetelor din casa sau de la casa, stau minute in sir in fata rafturilor magazinului, citind eticheta de produs, fara sa stiu care ar fi mai bun pentru mine (calitate raportata la pret). Ca oricare, clar ca doresc sa dau mai putini bani, dar oare ce pare mai ieftin este sim ai bun? Unele produse sunt pe baza de Teflon, altul contine rasini siliconice, iar altele actioneaza pe baza de nanoparticule. Ce sa aleg?
Cred ca si voi ati trecut prin asa ceva, motiv pentru care incerc sa lamuresc mai jos situatia, pornind de la scurte prezentari ale acestora, cat mai usor de inteles
Teflonul este pretutindeni in jurul nostru, dar cati stiu ca aceasta este de fapt, polytetrafluoroethylene (PTFE) - o substanta chimica asemanatoare plasticului, obtinuta din amestecarea unor perfluorinate(PFC)? La temperaturi mari emana mici particule si gaze toxice, fenomen ce are loc, si chiar este accelerat, de spalarea cu detergenti si materiale aspre. Aceste chimicale emise de Teflon, in timp, sunt daunatoare omului si, fapt demonstrat si chiar recunoscut, este fatala pentru pasarile de casa.
Rășinile siliconice sunt o formă rigidă de silicon și cu o densitate mare de reticulare. Siliconul este un tip de polimer sintetic, care contine siliciu. Este durabil, stabil si usor de fabricat.
Nanoparticulele sunt, dupa cum le spune si numele, particule pitice (denumirea provenind din limba greaca, unde “nano” defineste ceva foarte mic, pitic). Mai precis si mai elocvent, dimensiunea unei nanoparticule este de 800 de ori mai mică decât a unui fir de păr uman.
Atat in cazul TEFLONULUI, cat si a RASINILOR SILICONICE, impermeabilizarea suprafetei se realizeaza printr-o “pelicula din plastic” formata la suprafata. In timp “se scorojesc”, mai ales daca suprafetele sunt supuse radiatiilor UV sau ciclurilor inghet-dezghet.
Ca urmare a dimensiunilor extrem de mici, soluțiile nanotehnologice se comportă diferit. In acest caz, impermeabilizarea se produce prin pătrunderea acestora în adâncimea porilor substraturilor. In loc să inchidă porii, nanoparticulele îi “imbracă”, asigurându-se că apa sau alți agenți corozivi, care posibil sa patrunda in “cavitati” sunt respinși cu eficacitate de forțele chimice sau elimina prin evaporare. In acest fel, substratul este protejat in profunzime și nu este afectat de abraziune sau de uzura mecanică si nu apare fenomenul de cojire.
Cu ajutorul nanoparticulelor se obtine un grad ridicat de reflexive a radiatiilor UV, ceea ce elimină efectul de îngălbenire a suprafetelor tratate.
Cum nanoparticulele nu formează lanțuri polimerice, chiar și după 8 ani suprafetele impermeabilizate astfel manifestă 95% din calitatea și funcționalitatea inițiala.
Si nu in ultimul rand, impermeabilizarea cu nanoparticule confera suprafetei si un efect antibacterian.
Sper ca dupa aflarea acestor informatii iti va fi mai usor sa alegi produsul cel mai bun pentru tine.
Daca vrei sa afli si alte sfaturi sau informatii utile,
Aboneaza-te la newsletter, in partea de jos a paginii !
Detalii produs
Produse similare








